Newsflash

67 de schimbări

de Alexandru NEAGU - sept. 25 2015
67 de schimbări
     Reformă republicată. În Monitorul Oficial nr. 652 din 28 august 2015 a fost republicată Legea nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma în domeniul sănătății, actul normativ ce se dorește a fi temelia întregului sistem medical românesc. Republicarea s-a realizat în temeiul art. VI din Legea nr. 184/2015 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, dându-se textelor o nouă numerotare. Cu această ocazie, remarcăm faptul că această lege a fost modificată sau completată de 67 de ori în cei nouă ani de „existență“, în medie de 7,5 ori pe an, demonstrând probabil necesitatea continuă a reformării sistemului medical, dar și lipsa de predictibilitate a cadrului normativ în domeniu, precum și incoerența măsurilor de guvernare vizând un domeniu de maximă importanță pentru români.
     Prevenția și asistența consumatorilor de droguri. Prin Hotărârea de guvern nr. 659 din 19 august 2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 672 din 3 septembrie 2015, prin care a fost aprobat Programul de interes național de prevenire și asistență medicală, psihologică și socială a consumatorilor de droguri 2015–2018, bugetul alocat este de 12,7 milioane lei. Finanțarea programului se va efectua în baza proiectelor elaborate de furnizorii de proiecte de prevenire a consumului de droguri (inclusiv alcool și tutun) și de furnizorii autorizați de servicii de asistență medicală, psihologică și socială acordate consumatorilor de droguri, în nume propriu sau în parteneriat, în urma unui proces de evaluare și selecție realizat de Agenția Națională Antidrog. Aceeași instituție va asigura și monitorizarea implementării proiectelor finanțate în cadrul programului și controlul fondurilor alocate în cadrul acestuia. Programul este alcătuit din opt subprograme cu obiective pornind de la educația non-formală până la dezvoltarea serviciilor de tip grup de suport pentru beneficiarii care au parcurs programul de tip comunitate terapeutică în penitenciar.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe