Newsflash

20 de ani

de Prof. dr. Francisc SCHNEIDER - sept. 21 2011
20 de ani
  Douăzeci de ani au trecut de când a apărut primul număr al revistei Fiziologia – Physiology, reluând publicaţiile Societăţii Române de Ştiinţe Fiziologice, desfiinţate în 1973, din motive economice. Până la acea dată apăruse, începând cu 1959, Fiziologia Normală şi Patologică (avându-i ca redactori şefi pe Daniel Danielopolu, succedat de Grigore Benetato şi apoi de Petru Groza), alături de revistele Studii şi Cercetări de Fiziologie şi Revue Roumaine de Physiologie.
  La un an de la evenimentele din decembrie 1989, fiziologii din Timişoara au iniţiat editarea revistei, având aprobarea Societăţii de Fiziologie (sub preşedinţia lui Petru Groza şi Valeriu Neştianu), cu avizul Societăţii de Ştiinţe Medicale şi al Academiei Române. Demersurile au fost susţinute de academicienii Nicolae Simionescu, Pius Brânzeu, Ion Baciu şi Ion Haulică. Contribuţii deosebite în editare, pe lângă redactorul şef, au avut Aurelian Vlad şi Ana Petroiu, mai apoi Ioana Siska, Mihai Nechifor, Carmen Tatu şi Florina Bojon.
  Reamintim primul număr, apărut în septembrie 1991, cu articolele: Fiziologia şi Chirurgia (Pius Brânzeu), Date actuale de fiziologie cardiovasculară (Ion Haulică), Ventriculografia computerizată (Tudor Oprea) şi Stresul informaţional (Adrian Restian).
  La început, revista a apărut în limba română, cu rezumate în engleză, două-trei numere pe an, apoi constant patru numere anual, în engleză, cu rezumate în română, cu contribuţii semnate şi de fiziologi din alte ţări. Este de subliniat suportul material al colegilor din Timişoara, Cluj şi Arad şi colaborarea deosebită a fiziologilor din Ungaria şi Republica Moldova.
  Recunoaşterea valorii ştiinţifice a revistei noastre rezultă din acreditarea CNCS (B+) şi indexarea în baza de date EBSCO şi Index Copernicus.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe