Newsflash

1.776 de picioare

de Dr. Leontina Mihaela COTIGĂ - apr. 28 2016
1.776 de picioare
One World Trade Center se află la capătul sudic al cartierului Manhattan și este un complex de clădiri ridicat în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 asupra turnurilor gemene din New York. Împreună cu alți șase zgârie-nori și un monument în memoria celor 2.977 de victime, complexul a fost ridicat pe locul vechilor construcții și reprezintă cea mai înaltă clădire din emisfera vestică, având o înălțime de 541,32 de metri, echivalentul a 1.776 de picioare, pentru a aminti anul în care SUA și-au declarat independența. One World Trade Center este a treia construcție ca înălțime din lume și are 104 etaje, cu baza turnului de 60 de metri, la fel cum aveau și turnurile gemene. Găzduiește numeroase centre de afaceri, restaurante, centre comerciale și o platformă de observație – One World Observatory, situat la etajele 100, 101 și 102, oferind o panoramă de 360° asupra orașului New York.
Lifturile care deservesc vizitatorii sunt animate de imagini care arată dezvoltarea orașului New York pe o perioadă de 515 ani de istorie în 47 de secunde. Fundațiile turnurilor gemene au fost transformate în două fântâni memoriale și împreună cu parcul și Muzeul 9/11 au devenit loc de pelerinaj pentru americani și turiști. Cele două fântâni sunt mărginite de un parapet metalic, pe care sunt gravate numele victimelor atacurilor teroriste. În spațiul gol al literelor, oamenii care vin pun un trandafir în semn de omagiu. Tot aici se află cea mai mare gară din New York City, care deservește două linii de tren și cinci linii de metrou. Parcul din Memorial Plaza are un copac supraviețuitor care a fost aproape distrus în 11 septembrie 2001 și alți 400 de copaci ce simbolizează speranța și renașterea.

 

Albumul cu clipe este rubrica membrilor și simpatizanților ARFOMED – Clubul de artă fotografică al medicilor. Cei interesați de această artă și de activitatea Clubului ne pot contacta la arfomed@viata-medicala.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe