Administrarea per os a medicamentelor împotriva TBC, însoțite de un senzor, ar putea permite o monitorizare mai bună și chiar o creștere a aderenței la tratament.
Sistemul de monitorizare include și un plasture extern toracic, respectiv o aplicație de telefon mobil care detectează și înregistrează ingestia medicamentelor. Această terapie monitorizată prin tehnologie wireless (TMW) a fost comparată într-un studiu publicat în PLOS Medicine* cu supravegherea directă, de către o persoană, a administrării tratamentului (TMD). Au fost incluși 77 de participanți ce urmau tratament zilnic cu izoniazidă și rifampicină.
Acuratețea de detecție a ingestiei medicamentelor a fost similară între cele două tehnici. TMW s-a dovedit superioară TMD în confirmarea aderenței zilnice la tratament a acestor pacienți, funcționând și în zilele nelucrătoare, și a fost tehnica preferată de majoritatea participanților. Autorii recomandă testarea sa în țările cu venit scăzut sau mediu are au programe dedicate TBC.
*Bibliografie:
https://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.1002891
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe