Newsflash
Știri

Managerul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi, reclamat la DNA

de Dorina Novac - apr. 7 2023
Managerul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi, reclamat la DNA

Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte în Comisia de sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, a anunțat vineri, 7 aprilie, că a depus o sesizare la DNA pe numele managerului Spitalului Sfântul Spiridon Iaşi.

Emanuel Ungureanu a precizat că managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, dr. Daniel Vasile Timofte, și-a dorit mult să ajungă în această poziție. Înainte de a fi numit manager, acesta a fost director medical.

Spitaul Sf. Spiridon

„După plecarea fostului manager Bârliba, Daniel Timofte și-a văzut visul cu ochii și a ajuns șef peste cel mai mare spital din Moldova. Doar că, după ce a ajuns manager, doctorul Daniel Timofte a ajuns să fie de negăsit pentru cei care îl căutau cu treburi administrative ce țin de bunul mers al spitalului. Au început să apară datorii care au fost ignorate de ministrul-turist Rafila și directoarea din Ministerul Sănătății, Georgeta Bumbac, cu încălcarea legii. Totuși, ce face domnul Timofte în timpul programului de lucru ca manager, de luni până vineri, între orele 08:00-16:00?”, a subliniat, într-o postare pe Facebook, deputatul USR.

Citește și: Iaşi: medic șef demis din cauza spitalizărilor prelungite ale părinților săi

Potrivit lui, în cea mai mare parte a zilelor dr. Daniel Timofte operează încălcând Legea 95 art 178, alin 6, care interzice unui manager să opereze, dacă este medic, în timpul programului de lucru pe care îl are dedicat în contract pentru buna administrare a Spitalului Sfântul Spiridon.

„De ce este menținut în funcție domnul Timofte chiar dacă a încălcat legea? A operat în timpul programului de lucru ca manager omeni influenți din Iași și nu numai? Vom afla, după ce procurorii DNA, vor cerceta faptele pe care le-am sesizat ieri în privința domnului Timofte, care este vinovat, din punctul meu de vedere de abuz în serviciu, în formă continuată”, a mai menționat Emanuel Ungureanu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe