Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Interviuri

Valenţele integrative ale medicinii dentare

Viața Medicală
Dr. Mihail CĂLIN vineri, 5 iulie 2013

Peste 200 de medici stomatologi şi de medicină generală sunt aşteptaţi să participe, în perioada 4–6 iulie a.c., la al VII-lea Congres Internaţional al Societăţii Române de Reabilitare Orală, cu tema „Provocări ale reabilitării generale şi orale“, ce se va desfăşura la Bucureşti. Prefaţăm evenimentul, la care Viaţa medicală este partener media profesional, cu un interviu cu prof. dr. Norina Forna, preşedinta congresului şi a societăţilor ştiinţifice organizatoare.

 

Care sunt noutăţile, temele şi punctele de atracţie ale congresului din acest an? De ce aţi ales să-l organizaţi la Bucureşti?
Este o manifestare de prestigiu, sub semnul provocărilor în medicina generală şi medicina dentară, promovând în mod autentic conceptul medicalizat al medicinii dentare contemporane. Locul de desfăşurare constituie, pe lângă ambientul plăcut şi elegant în care se va reuni elita medicinii internaţionale şi naţionale, un spaţiu optim derulării conferinţelor şi sesiunilor practice. Ca metodă de prezentare, se va merge pe metoda dialogurilor dintre lectorii invitaţi, ceea ce are un impact deosebit asupra auditoriului. Un exemplu concludent este oferit de prof. dr. Ady Garfunkel şi prof. asoc. dr. Doron Haim, din Israel.
– Acesta este primul congres de reabilitare care are printre organizatori noua Societate de Reabilitare Generală şi Orală. De altfel, sunt aşteptaţi să participe şi medici de medicină generală. Care ar fi subiectele de interes pentru colegii din alte specialităţi?
– Este, într-adevăr, primul Congres al Societăţii Române de Reabilitare Generală şi Orală, aspect ce conferă valenţe integrative medicinii dentare – aceasta nu trebuie să fie văzută ca o entitate de sine stătătoare. Temele comune din teritoriul cardiologiei, al diabetului sau altor boli metabolice, dermatologiei, bolilor infecţioase, pediatriei, constituie teme de maxim interes atât pentru medicina generală, cât şi pentru medicina dentară actuală.
Workshopurile şi sesiunile hands-on sunt o parte importantă a oricărui congres de stomatologie. Ce activităţi se vor desfăşura la această reuniune?
Vor fi workshopuri destinate noilor tehnici din medicina dentară, cum sunt tehnicile şi tehnologiile laser, cu profunde implicaţii asupra succesului terapeutic. Sesiunile hands-on vor fi ancorate în teritoriul reabilitării implanto-protetice.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC