Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Interviuri

UMF „Victor Babeş“ Timişoara în sărbătoare

Viața Medicală
Dan M. DUMITRU joi, 21 noiembrie 2013
   Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş“ din Timişoara organizează, în perioada 21–22 noiembrie a.c., o serie de evenimente ştiinţifice, culturale, sportive şi artistice în cadrul „Zilelor Universităţii“. Alături de cadrele didactice din cadrul UMF, vor participa şi oaspeţi din instituţiile cu care aceasta se află în colaborare, precum şi invitaţi străini, din ţări precum Anglia, Germania, Austria, Ungaria sau Rusia.
   Unul dintre amfitrionii acestor manifestări, prof. dr. Dan V. Poenaru, prorector cu probleme administrativ-sociale, ne-a făcut câteva precizări cu privire la ceea ce se va întâmpla atunci.
    – Care sunt punctele de interes în aceste zile?
   – Un prim punct de interes îl reprezintă „Raportul privind starea universităţii“, prezentat de rectorul UMF „Victor Babeş“, prof. dr. Marius Raica, în prima zi a acestor manifestări. Tot în această zi, va fi inaugurat „Centrul de formare şi cercetare interdisciplinară“. Un alt moment aşteptat este sesiunea ştiinţifică „Tendinţe în educaţia medicală europeană“ la care vor participa personalităţi remarcabile ale vieţii academice medicale din Austria, Anglia şi Ungaria.
   Aţi vorbit despre manifestările ştiinţifice ale primei zile. Pentru cea de-a doua zi ce aţi pregătit?
   – Ziua a doua va fi dedicată unei interesante conferinţe internaţionale, cu titlul „Actualitatea în ortopedie şi traumatologie“, realizată cu sprijinul ADOrT (Asociaţia pentru Dezvoltarea Ortopediei şi Traumatologiei în Timişoara şi judeţul Timiş), a cărei preşedinte fondator sunt. Este o conferinţă anuală, adresată medicilor rezidenţi şi tinerilor specialişti, care va prilejui dezbateri pe probleme de actualitate în această specialitate, cum ar fi: endoprotezarea şoldului, tratamentul actual al fracturilor articulare pe fond de osteoporoză, folosirea ligamentului artificial în chirurgia genunchiului şi altele. Conferinţa va fi urmată, apoi, de ceremonia de acordare a titlului de doctor honoris causa prof. dr. Alexandr Laka, de la Universitatea Prieteniei Popoarelor din Moscova, Federaţia Rusă.
    – Conferinţa va beneficia şi de ceva experienţe internaţionale?
   – Da, pe lângă specialiştii români, vor fi prezente şi personalităţi din afara ţării, care vor susţine lucrări pe teme specifice: prof. dr. Wilhelm Fridl (Germania), prof. dr. Toth Kalman (Ungaria), prof. dr. Alexandr Laka (Rusia). Prof. dr. Alexandr Laka va efectua şi două intervenţii chirurgicale de corectare a unor scolioze, intervenţii care vor fi realizate în Clinica Ortopedie-Traumatologie II din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Timişoara.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC