Newsflash
Interviuri

Citostatice egiptene pentru oncologia românească

de Dr. Ana MIHAI - oct. 17 2014
Citostatice egiptene pentru oncologia românească

În perioada 3–7 noiembrie, o delegaţie egipteană va vizita Bucureştiul cu scopul de a stabili parteneriate cu firme din sistemul românesc de sănătate. La evenimentul organizat de Consiliul egiptean pentru export în parteneriat cu Ambasada Egiptului la Bucureşti vor fi reprezentate 16 companii. Am discutat cu dr. Awad Gabr, preşedintele companiei EIMC United Pharmaceuticals, producătoare de medicamente de uz oncologic şi non-oncologic, despre scopul vizitei la Bucureşti.

 

 

 

     Ce v-aţi propus prin planificata vizită în România?
   – Intenţionăm să stabilim un parteneriat cu piaţa românească. Producem medicamente anticanceroase, iar aceste medicamente nu sunt uşor de produs. Suntem singura companie egipteană care deţine autorizaţie din partea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), avem deci aprobarea să exportăm produsele noastre în toate ţările europene şi, bineînţeles, în toată lumea. Suntem certificaţi de Saudi Food and Drug Authority, iar certificatul nostru GMP este cel mai bun pe piaţa egipteană. Avem şi medicamente pentru uz non-oncologic, dar suntem faimoşi pentru medicamentele folosite în oncologie, pentru că suntem singurii din Africa şi din Orientul Mijlociu capabili să producă astfel de medicamente. România este o ţară importantă pentru noi, pentru astfel de parteneriate, şi suntem convinşi că există o cerere pentru medicamente oncologice.
 
   – În ce alte ţări mai exportaţi?
   – În America Latină, Arabia Saudită, Irak, Libia, Maroc, Uganda, Coasta de Fildeş, Yemen etc. Avem şi o colaborare cu o companie irlandeză.
 
   – Cum anticipaţi că veţi intra pe piaţa românească?
   – Nu cred că va fi dificil pentru noi, pentru că beneficiem de auditul EMA.
 
   – Cum vor fi preţurile?
   – Vă asigurăm că preţurile noastre vor fi competitive. Fiecare ţară are propriile reglementări în acest sens, important este să avem un parteneriat de succes.
 
   – În ce va consta vizita?
   – Conform programului, vor fi întâlniri business-to-business, intenţionăm să întâlnim distribuitori, importatori şi persoane implicate în procesul de înregistrare a medicamentelor.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe