Reală problemă de sănătate publică, osteoporoza va afecta una din două femei după vârsta de 50 de ani şi unul din 4 sau 5 bărbaţi. Principala dificultate o constituie identificarea riscului de fractură osteoporotică (îndeosebi de şold). În 2007, un grup de experţi al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a dat publicităţii un raport privind FRAX, un instrument propus pentru evaluarea riscului de fractură pe baza unui set de parametri clinici. (...)"> Bucureşti – Capitală mondială în domeniul osteoporozei - Viața Medicală
Newsflash
Interviuri

Bucureşti – Capitală mondială în domeniul osteoporozei

de Dr. Aurel F. MARIN - sept. 10 2010
Bucureşti – Capitală mondială în domeniul osteoporozei

   Reală problemă de sănătate publică, osteoporoza va afecta una din două femei după vârsta de 50 de ani şi unul din 4 sau 5 bărbaţi. Principala dificultate o constituie identificarea riscului de fractură osteoporotică (îndeosebi de şold). În 2007, un grup de experţi al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a dat publicităţii un raport privind FRAX, un instrument propus pentru evaluarea riscului de fractură pe baza unui set de parametri clinici. (...)

   Anul acesta, în zilele de 12 şi 13 noiembrie 2010, la Bucureşti va avea loc Conferinţa cu tema Interpretarea şi utilizarea FRAX în practica clinică, organizată de Societatea Internaţională pentru Densitometrie Clinică (ISCD) şi de Fundaţia Internaţională de Osteoporoză (IOF) în cadrul iniţiativei comune FRAX.   Apoi, la 14 noiembrie 2010, va avea loc Conferinţa de actualizare a poziţiei oficiale a ISCD privind FRAX. Este, după ştiinţa noastră, pentru prima dată când o foarte importantă reuniune internaţională de consens se desfăşoară în România şi este, fără îndoială, o recunoaştere a eforturilor depuse (de ani buni!) de către specialiştii români pentru dezvoltarea şi actualizarea domeniului în ţara noastră (organizarea locală va fi coordonată de dna conf. dr. Cătălina Poiană).
   Aşa cum cititorii noştri deja s-au obişnuit, săptămânalul „Viaţa medicală“ este partener media al celor mai importante reuniuni medicale desfăşurate în ţara noastră, iar această Conferinţă-eveniment nu putea, desigur, să facă excepţie. Publicăm în acest număr din ziar, în exclusivitate, detalii privind Conferinţa de la Bucureşti, acordate de dl prof. dr. Didier Hans (Elveţia), preşedintele ISCD şi al reuniunii din 12–14 noiembrie 2010, în cadrul unui interviu realizat de dr. Aurel F. Marin.
Articolul îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe