Newsflash
Internaționale

Ziarele medicale din Marea Britanie cer revenirea la restricții în perioada Crăciunului

de Florentina Ionescu - dec. 16 2020
Ziarele medicale din Marea Britanie cer revenirea la restricții în perioada Crăciunului

Un apel făcut de reprezentanții unor jurnale medicale din Marea Britanie arată că, între Crăciun și Revelion, cel mai indicat ar fi ca autoritățile să inpună restricții aspre pentru a limita răspândirea COVID-19.

Potrivit www.theguardian.com, planurile de relaxare a restricțiilor, din perioada Crăciunului, ar trebui inversate, pentru că în caz contrar, multe vieți ar urma să fie pierdute, potrivit unei declarații comune făcute de două dintre cele mai prestigioase jurnale medicale din Regatul Unit al Marii Britanii. 

restrictii jurnale medicale marea britanie

Reprezentanții „British Medical Journal” și cei ai „Health Service Journal” au săus că guvernul din UK nu ar trebui să mai pretindă că protejează sistemul național de sănătate (NHS) dacă va merge în continuare în direcția de a „grăbi” planurile și de a permite membrilor din mai multe gospodării să se reunească, în interior, de Crăciun.

„Credem că guvernul este pe cale să facă o greșeală, ceea ce ar duce la o altă eroare majoră care ne va costa multe vieți”, se arată în declarația comună a celor de la „British Medical Journal” și cei ai „Health Service Journal”.

Experții celor două jurnale medicale avertizează că dacă tendințele actuale vor continua, vor fi 19.000 de pacienți cu COVID în spitalele din Anglia până la Revelion – același număr ca în vârful primului val al pandemiei de COVID-19, din aprilie. Aceste cifre nu iau în considerare impactul pe care îl are întâlnirea persoanelor din mai multe gospodării de Crăciun și libertatea cetățenilor de a călători pentru a-și vedea familiile.

Jurnalele medicale atrag atenția că numărul suplimentar de pacienți cu COVID-19 cel mai probabil va fi de 40 de ori mai mare decât la începutul celui de-al doilea val al pandemiei.


Notă autor:

Sursa foto: Gerd Altmann de la Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe