Newsflash
Internaționale

Virusul poliomielitei a fost descoperit în apele reziduale din New York

de Dorina Novac - aug. 2 2022
Virusul poliomielitei a fost descoperit în apele reziduale din New York

Virusul poliomielitei era prezent în apele reziduale dintr-o suburbie a oraşului New York cu o lună înainte ca în zonă să fie anunţat un caz confirmat cu această boală, în iulie, au declarat autorităţile sanitare.

Descoperirea bolii în urma analizelor probelor de apă reziduală colectate în iunie înseamnă că virusul era prezent în comunitate înainte ca diagnosticul adultului din comitatul Rockland să fie făcut public, la 21 iulie, scrie Agerpres.

polio

Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA au transmis într-o declaraţie trimisă prin e-mail că prezenţa virusului în apele reziduale indică faptul că ar putea exista mai multe persoane în comunitate care răspândesc astfel virusul.

Citește și: Infecția cu virusul polio, grad crescut de alertă

Cu toate acestea, CDC au adăugat că nu au existat cazuri noi identificate şi că deocamdată nu este clar dacă virusul se răspândeşte activ la New York sau în altă parte din SUA.

Testele de laborator au confirmat, de asemenea, că tulpina aflată la baza acestui caz este asociată genetic cu una identificată în Israel, deşi aceasta nu înseamnă că pacientul a călătorit în Israel, au adăugat oficialii.

Potrivit CDC, secvenţierea genetică a asociat-o şi cu eşantioane din Marea Britanie ale virusului extrem de contagios şi care reprezintă o ameninţare la adresa vieţii.

Pacientul începuse să prezinte simptome în iunie, când autorităţile locale le-au cerut medicilor să fie atenţie la cazuri, conform New York Times.

„Având în vedere cât de rapid se poate răspândi poliomielita, acum este momentul ca fiecare adult, părinte şi tutore să se vaccineze pe ei şi pe copiii lor cât mai curând posibil”, a declarat comisarul Mary Bassett din cadrul Departamentului pentru Sănătate din New York.

Nu există un remediu pentru poliomielită, care poate provoca în unele cazuri paralizie ireversibilă, dar poate fi prevenită printr-un vaccin apărut în 1955.

Autorităţile din New York au declarat că deschid clinici pentru a-i ajuta pe rezidenţii nevaccinaţi să se vaccineze.

Vaccinul anti-poliomielitic inactiv (IPV) este singurul vaccin împotriva poliomielitei care a fost administrat în Statele Unite din 2000, potrivit CDC. Acesta se administrează prin injecţie în picior sau în braţ, în funcţie de vârsta pacientului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe