Newsflash
Internaționale

Virus periculos, identificat la iepuri

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - iul. 8 2022
Virus periculos, identificat la iepuri

Virusul bolii hemoragice a iepurelui (RHDV-2) a fost identificat în Ontario, Canada. Doi iepuri domestici au fost infectaţi cu acest virus și au decedat în urma infecţiei.

iepure

Veterinarii și cei care deţin astfel de animale de companie sunt îngrijoraţi. Agenţia pentru Inspecţia Alimentelor din Canada a raportat că este pentru prima dată când această boală a fost identificată în Ontario. Anterior, alte cazuri au fost identificate în Alberta. Nu este cunoscut faptul că virusul ar cauza apariţia bolii și la om.

Iepurii infectaţi erau din aceeași gospodărie, conform medicilor veterinari care au investigat aceste cazuri. Sursa de infectare nu este cunoscută momentan.  În gospodăria respectivă a fost instituită carantina și o investigaţie a fost iniţiată pentru a identifica contacţii și pentru a monitoriza eventuala răspândire a bolii.

Virusului bolii hemoragice a iepurelui (RHDV-2) este prezent în majoritatea ţărilor europene, în Australia, Noua Zeelandă, Cuba și în anumite regiuni din Asia, Africa.

În SUA și Canada au fost înregistrate epidemii în 2011, 2016 și 2018. Virusul, foarte contagios la iepurii domestici, dar și la cei sălbatici, nu afectează alte specii. Monitorizarea eventualelor cazuri este importantă pentru sănătatea publică.

 


Notă autor:

https://www.cbc.ca/news/canada/windsor/rabbit-hemorrhagic-disease-lambton-county-1.6500548

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe