Newsflash
Internaționale

Veterinarii răspund: animalul de companie poate face sau nu COVID-19?

de Florentina Ionescu - dec. 16 2021
Veterinarii răspund: animalul de companie poate face sau nu COVID-19?

Specialiștii americani arată că da, și animalele de companie pot dezvolta infecție cu coronavirusul SARS-CoV-2, care cauzează COVID-19.

Dar, în același timp, oficialii din domeniul sănătății spun că riscul ca animalele de companie să răspândească COVID-19 la oameni este scăzut, arată Associated Press

animal de companie covid
Fotografie creată de Dominika Roseclay, de la Pexels

 

Câinii, pisicile, dihorii domestici, iepurii, vidrele, hienele și cerbul cu coadă albă sunt câteva exemple de animale care au fost testate pozitiv în ce privește infecția cu virusul SARS-CoV-2, în majoritatea cazurilor după ce au contractat infecția de la persoanele infectate.

Deși nu trebuie să vă îngrijorați prea mult în legătură cu faptul că puteți lua COVID-19 de la animalele dumneavoastră de companie, ar trebui să rețineți că ele ar putea să ia infecția cu SARS-CoV-2 de la dumneavoastră. Persoanele confirmate cu COVID-19 ori cele suspectate de infecție cu SARS-CoV-2 ar trebui să evite să intre în contact cu animalele de companie, cu animalele de la fermă și cu animalele sălbatice, iar aceeași regulă este valabilă și în cazul contactului cu alte persoane, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite.

„Dacă nu v-ați apropia de o altă persoană pentru că sunteți bolnav sau pentru că este posibil să fi fost expus, nu vă apropiați de un animal”, a declarat dr. Scott Weese de la Ontario Veterinary College.

Coronavirusul SARS-CoV-2 nu se răspândește cu ușurință de la animale la oameni. Nurcile sunt singurele animale cunoscute care au luat virusul de la oameni și care l-au transmis mai depate la oameni, potrivit dr. Scott Weese, citat de Associated Press.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe