Newsflash
Internaționale

Variola maimuței: UE cumpără 54.000 de doze suplimentare de vaccin

de L. Budin - iul. 19 2022
Variola maimuței: UE cumpără 54.000 de doze suplimentare de vaccin

Decizia vine pe fondul îngrijorărilor legate de creşterea numărului de cazuri în UE cu aproape 50%, într-o singură săptămână.

Comisia Europeană va achiziţiona 54.530 de doze suplimentare de vaccin contra variolei maimuţei, în cadrul contractului său cu laboratorul danez Bavarian Nordic.

vaccinare-anticovid1

Numărul dozelor cumpărate pentru țările europene a ajuns acum la 163.620, a precizat executivul european într-un comunicat preluat de AFP și Agerpres.

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, și-a declarat îngrijorarea în legătură cu numărul în creştere al cazurilor de variola maimuţei în UE.

„Avem acum peste 7.000 de cazuri în Uniunea Europeană, echivalentul unei creşteri de aproape 50% faţă de săptămâna trecută”, a spus ea.

Potrivit datelor Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), pe 14 iulie, 7.128 de cazuri confirmate au fost recenzate în Uniunea Europeană, cele mai multe în Spania (2.477), Germania (1.790) şi Franţa (912).

„Am reacţionat prompt şi am oferit un răspuns rapid prin intermediul noii Autorităţi UE pentru pregătire şi răspuns în caz de urgenţă sanitară (HERA) şi am livrat deja circa 25.000 de doze către şase state membre”, a precizat comisarul european.

Spania a primit 5.300 de doze de vaccin, la fel şi Germania şi Italia, Belgia - 3.040, Suedia - 2.700, la fel şi Portugalia, iar Irlanda, 1.400.

Comisia precizează că livrările vor continua în lunile care urmează în statele membre UE, precum şi în Norvegia şi în Islanda.

Studiu: coronavirusul ar putea supraviețui și 30 de zile în carnea congelată

Centaurus, noua subvariantă a Omicron, se răspândește în Europa

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe