Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Varianta din Marea Britanie a SARS-CoV-2 ar putea fi cu 43–90% mai transmisibilă

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 8 martie 2021, ora 11:16

Un model matematic al variantei de SARS-CoV-2 din Marea Britanie sugerează că aceasta ar putea fi cu 43-90% mai contagioasă, scrie presa străină.

O echipă de cercetători conduși de un grup de la Centre for Mathematical Modelling of Infectious Diseases (din cadrul London School of Hygiene and Tropical Medicine) a descoperit dovezi noi care sugerează că varianta britanică a virusului SARS-CoV-2 ar putea fi cu 43% până la 90% mai transmisibilă decât virusul inițial. 

varianta britanica mai contagioasa

În studiul publicat recent în jurnalul „Science”, grupul de cercetători a folosit modele diferite pentru a studia transmisibilitatea diferitelor variante ale SARS-CoV-2.

Pentru a afla mai multe despre varianta virusului SARS-CoV-2 virus, care a devenit ulterior cunoscută ca „VOC 202012/01 (U.K.) variant”, cercetătorii au analizat 150.000 de secvențe ale virusului, luate de pe tot teritoriul Marii Britanii, scrie medicalxpress.com.

După ce le-au analizat, oamenii de știință au descoperit dovezi care sugerează că rata de răspândire a variantei din Marea Britanie a fost mai mare decât cea a altor 307 alte variante ale virusului pe care le-au descoperit.

Apoi au introdus datele referitoare la virus într-un model matematic modificat pentru a testa anumite presupuneri care au fost făcute în legătură cu varianta din Marea Britanie, cum ar fi faptul că poate să cauzeze o încărcătură virală mai mare și cât de mult timp persistă la oamenii infectați. Modelul matematic a arătat că numărul de reproducție R al virusului SARS-CoV-2 pentru această variantă din Marea Britanie a fost de 43% până la 90% mai mare decât virusul inițial sau decât alte variante.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: varianta britanica varianta din marea britanie varianta marea britanie varianta noua coronavirus varianta sars-cov-2 virus varianta varianta noua

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC