Newsflash
Internaționale

Varianta britanică a SARS-CoV-2 are o rată mai mare de mortalitate

de Florentina Ionescu - mar. 10 2021
Varianta britanică a SARS-CoV-2 are o rată mai mare de mortalitate

O variantă extrem de contagioasă a virusului SARS-CoV-2 care s-a răspândit în lume de când a fost descoperită prima dată în Marea Britanie, la finalul anului trecut, este cu 30% până la 100% mai mortală decât variantele dominante anterioare.

În cadrul unui studiu dat publicității astăzi, care a comparat rata de deces în rândul persoanelor din Marea Britanie infectate cu noua variantă a virusului SARS-CoV-2 (cunoscută ca B.1.1.7) în comparație cu pacienții infectați cu alte variante ale virusului care cauzează COVID-19, oamenii de știință au spus că rata de mortalitate a acestei noi variante a fost „semnificativ mai mare”. 

coronavirus 10 octombrie

Varianta B.1.1.7 a fost detectată prima dată în Marea Britanie, în septembrie 2020, iar de atunci a fost depistată în peste 100 de țări. Ea are 23 de mutații în codul său genetic, scrie Reuters, un număr relativ mare, iar unele dintre acestea au făcut ca această variantă să fie mai contagioasă. Oamenii de știință spun că este cu aproape 40%-70% mai transmisibilă decât variantele dominante care circulau anterior.

Potrivit sursei citate, în studiul din Marea Britanie, publicat azi în British Medical Journal, infecția cu noua variantă a dus la 227 de decese la un eșantion de 54.906 de pacienți cu COVID-19, în comparație cu 141 de decese în rândul aceluiași număr de pacienți infectați cu alte variante.

„Cuplat cu capacitatea variantei de a se răspândi rapid, aceste caracteristici fac din B.1.1.7 o amenințare care ar trebui luată în serios”, a declarat Robert Challen, cercetător la Exeter University, care a condus cercetarea.

Experți independenți au spus că rezultatele acestui studiu se adaugă la dovezile preliminare anterioare care asociau infecția cu varianta B.1.1.7 a virusului cu un risc crescut de deces din cauza COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe