Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinurile pe bază de ARN mesager par a fi eficace împotriva variantei indiene a SARS-CoV-2

Agenția Europeană a Medicamentului informează că vaccinurile împotriva COVID-19 care folosesc tehnologia ARN mesager (ARNm) par a fi eficace împotriva variantei indiene a coronavirusului.

Datele privind eficacitatea vaccinurilor ARNm împotriva variantei B.1.617 sunt încurajatoare, a declarat Marco Cavaleri, specialist în domeniul strategiei de vaccinare, din cadrul Agenției Europene a Medicamentului (EMA). El s-a arătat optimist şi asupra capacităţii de protecție a vaccinurilor care funcţionează pe bază de adenovirus, cu menţiunea că EMA aşteaptă date suplimentare din India, unde este administrată o versiune a vaccinului AstraZeneca, relatează relatează AFP, preluată de Agerpres.

varianta-indiana

Agenția europeană consideră că este nevoie de mai multe date clinice despre gradul de protecție al vaccinurilor actuale, înainte de a se lua o decizie privind administrarea unor doze de consolidare. Declarația vine în contextul în care Uniunea Europeană a început deja să comande vaccinuri pentru eventuale doze de consolidare, iar Statele Unite au început să facă planuri pentru administrarea unei a treia doze până la iarnă, în cazul persoanelor deja vaccinate cu serul Pfizer-BioNTech sau Moderna.

Trebuie să avem date care arată concret, prin evidenţe din lumea reală sau teste clinice, care este nivelul de protecţie oferit de vaccinurile pe care le avem în prezent”, a spus reprezentantul EMA, Marco Cavaleri.

Varianta B.1.617, detectată prima dată în India în octombrie, a fost confirmată în 44 de ţări. Săptămâna aceasta. Organizația Mondială a Sănătății a inclus-o în rândul variantelor „îngrijorătoare”, alături de cele apărute în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia.

Etichete: vaccinuri arnm protectie varianta indiana covid agentia europeana a medicamentului

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.