Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinul produs de Pfizer pentru copii, disponibil în UE din 13 decembrie

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 2 decembrie 2021, ora 11:27

Uniunea Europeană va dispune, începând din 13 decembrie, de vaccinuri adaptate pentru copii, care au fost deja aprobate de EMA, a anunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

vaccinare copii

„Am vorbit cu compania BionTech-Pfizer şi veştile sunt bune. Pot accelera producţia iar vaccinurile pentru copii vor fi disponibile din data de 13 decembrie”, a precizat Von der Leyen, scrie Agerpres.

Agenţia Europeană a Medicamentului ( EMA) a sprijinit săptămâna trecută extinderea actualei licenţe europene companiilor farmaceutice Pfizer şi BioNTech pentru utilizarea vaccinului lor împotriva COVID-19 la copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, deşi într-o doză mai mică decât cea administrată copiilor de peste 12 ani.

Potrivit sursei citate, vaccinul va fi administrat în două doze, la interval de trei săptămâni între prima şi a doua doză.

De asemenea, Ursula von der Leyen s-a declarat favorabilă ca în cadrul UE să aibă loc o discuţie privind vaccinarea obligatorie, ca răspuns la o întrebare cu privire la evoluţia pandemiei şi apariţiei noii variantei Omicron.

„Comunitatea ştiinţifică va avea nevoie de aproximativ 100 de zile pentru a adapta răspunsul vaccinurilor la noua variantă a coronavirusului”, a adăugat președintele CE.

Etichete: EMA vaccin copii Von der Leyen BioNTech-Pfizer

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.