Newsflash
Internaționale

Vaccinul Pfizer a primit autorizare definitivă în SUA

de Dorina Novac - aug. 24 2021
Vaccinul Pfizer a primit autorizare definitivă în SUA

Agenția pentru Alimente și Medicamente din Statelor Unite (FDA) a acordat, luni, autorizare definitivă pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer, pentru persoanele de peste 16 ani.

Acesta este primul vaccin care obține o astfel de autorizare. Vaccinul Pfizer a primit inițial autorizare de urgență de punere pe piață, potrivit BBC.

vaccin Pfizer
Sursă imagine: Gabriel Chiriloiu

FDA a precizat că analiza sa pentru aprobare a inclus date de la aproximativ 44.000 de persoane. Vaccinul, care este vândut sub denumirea de Comirnaty, are o eficiență de 91% în prevenirea bolii. 

Comisarul interimar al FDA, Janet Woodcock, a menționat că vaccinul întrunește toate standardele de siguranță, eficacitate și de calitate.

În cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, vaccinul Pfizer beneficiază în continuare de autorizația de utilizare în regim de urgență.

Până în momentul de față, în SUA au administrate peste 204 milioane de doze, fiind vaccinate peste 92 de milioane de persoane cu schemă completă, potrivit Ro Vaccinare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe