Newsflash
Internaționale

Vaccinul Moderna e 93% eficace după șase luni de la administrare

de L. Budin - aug. 5 2021
Vaccinul Moderna e 93% eficace după șase luni de la administrare

Compania americană Moderna a anunţat că vaccinul ei anti-COVID-19 are o eficacitate de circa 93%, la șase luni după administrarea celei de-a doua doze - un procentaj similar celui obținut în studiul clinic inițial.

Moderna obţine astfel un rezultat favorabil, în raport datele anunţate recent de companiile Pfizer Inc şi BioNTech SE. Acestea arătau că eficienţa vaccinului lor scade cu aproximativ 6% la fiecare două luni şi ajunge la circa 84% după şase luni de la administrarea celei de-a doua doze, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

doza-pfizer

Vaccinul nostru anti-COVID-19 arată o eficacitate durabilă de 93% într-un interval de şase luni, dar recunoaştem că varianta Delta reprezintă o nouă ameninţare importantă, aşadar va trebui să rămânem vigilenţi”, a declarat directorul executiv al companiei Moderna, Stephane Bancel.

Totuşi, reprezentanții companiei spun că o doză de susținere înainte de venirea iernii ar fi necesară, fiindcă nivelurile de anticorpi scad cu timpul.

Anunţul vine într-o perioadă în care oficiali din domeniul sănătăţii publice din lumea întreagă participă la dezbateri, pentru a afla dacă aceste doze suplimentare sunt sigure, eficiente şi necesare, în contextul răspândirii foarte rapide a variantei Delta a noului coronavirus.

Compania Pfizer intenţionează să solicite până la sfârşitul acestei luni autorizaţia necesară pentru administrarea celei de-a treia doze.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe