Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinul intravenos contra tuberculozei ar putea fi mai puternic

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 6 ianuarie 2020, ora 17:29

Un studiu nou arată că simpla schimbare a modului de administrare a vaccinului ar putea să îmbunătățească dramatic eficacitatea acestuia.

Oamenii de știință de la University of Pittsburgh School of Medicine și cei de la National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) au descoperit că vaccinarea intravenoasă împotriva tuberculozei s-a dovedit a fi o măsură care oferă o mare protecție împotriva acestei boli infecțioase la maimuțe, în comparație cu injecția standard făcută în piele, scrie Science Daily. Această injecție în piele oferă o protecție minimă.

vaccin intravenos

Experții în microbiologie sunt extrem de încântați de această descoperire și spun că efectele vaccinării intravenoase sunt extraordinare. Când oamenii de știință au comparat plămânii animalelor cărora li s-a administrat intravenos vaccinul cu animalele care au fost vaccinate pe calea standard, s-a observat o reducere de aproape 100.000 numărului de bacterii care trăiesc pe o suprafață care nu a fost sterilizată (bio-povară). Nouă din zece animale nu prezentau inflamație în plămâni, potrivit lui JoAnne Flynn, profesor de microbiologie, autor senior al studiului.

Ideea unui vaccin intravenos împotriva tuberculozei provine din experimentele anterioare conduse de celălalt autor senior al studiului, Robert Seder. El a arătat că atât la animale, cât și la oameni, vaccinul împotriva malariei este mult mai eficient atunci când e administrat intravenos.

Potrivit sursei citate, vaccinul intravenos împotriva tuberculozei a oferit aproape o protecție completă. Practic, nu exista niciun bacil Koch în plămânii animalelor cu acest tip de vaccin. O singură maimuță din acest grup a dezvoltat inflamație în plămâni, iar motivul pentru care ruta intravenoasă este atât de eficientă este unul simplu. Vaccinul circulă mult mai rapid prin fluxul sangvin către plămâni, ganglionii limfatici și splină.

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: vaccin tuberculoza

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.