Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinul AstraZeneca anti-COVID, nerecomandat vârstnicilor?

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 5 februarie 2021

Comisia responsabilă de vaccinare din Germania (STIKO) a declarant recent, că vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca ar trebui să fie administrat numai persoanelor cu vârsta între 18 și 64 de ani.

Recomandarea are la bază datele raportate în The Lancet, membrii comisiei considerând că nu există suficiente date pentru a evalua eficacitatea produsului la persoanele de peste 65 de ani.

Reprezentanţii AstraZeneca susţin însă că au furnizat mai puţine date decât alte companii în privinţa vârstnicilor deoarece au iniţiat tardiv vaccinarea la această categorie de vârstă. „Avem date clare care demonstrează sinteza de anticorpi împotriva virusului la vârstnici, similar efectului observat în cazul tinerilor”, a declarat directorul executiv al AstraZeneca, Pascal Soriot, pentru publicaţia Die Welt.

 

Etichete: vaccin astrazeneca

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.