Newsflash
Internaționale

Vaccinul AstraZeneca anti-COVID, nerecomandat vârstnicilor?

de Dr. Alina SIMACHE - feb. 5 2021
Vaccinul AstraZeneca anti-COVID, nerecomandat vârstnicilor?

Comisia responsabilă de vaccinare din Germania (STIKO) a declarant recent, că vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca ar trebui să fie administrat numai persoanelor cu vârsta între 18 și 64 de ani.

Recomandarea are la bază datele raportate în The Lancet, membrii comisiei considerând că nu există suficiente date pentru a evalua eficacitatea produsului la persoanele de peste 65 de ani.

Reprezentanţii AstraZeneca susţin însă că au furnizat mai puţine date decât alte companii în privinţa vârstnicilor deoarece au iniţiat tardiv vaccinarea la această categorie de vârstă. „Avem date clare care demonstrează sinteza de anticorpi împotriva virusului la vârstnici, similar efectului observat în cazul tinerilor”, a declarat directorul executiv al AstraZeneca, Pascal Soriot, pentru publicaţia Die Welt.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe