Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de AstraZeneca ar putea fi disponibil în decembrie

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 9 noiembrie 2020, ora 12:00

Vaccinul împotriva noului coronavirus dezvoltat de compania AstraZeneca ar putea fi disponibil pentru utilizare la sfârșitul lunii decembrie.

Directorul executiv al producătorului farmaceutic AstraZeneca a declarat că vaccinul împotriva noului coronavirus, dezvoltat de această companie, ar putea fi disponibil pentru utilizare la sfârşitul lunii decembrie, scrie La Libre.

vaccin anti-COVID
Sursă imagine: Pixabay

Potrivit sursei citate, compania așteaptă aprobările emise de autorităţile cu rol de reglementare pe piața medicamentelor.

„Autoritățile cu rol de reglementare analizează mereu datele noastre. Dacă vor acționa rapid când vaccinul nostru va fi gata, vom putea începe să îi vaccinăm pe oameni în ianuarie, poate chiar la sfârșitul lunii decembrie”, a spus Pascal Soriot, CEO al companiei AstraZeneca.

Compania farmaceutică britanico-suedeză colaborează cu Universitatea Oxford din Marea Britanie pentru a fabrica un vaccin potenţial împotriva noului coronavirus, care este considerat unul dintre cei mai promițători candidați din cursa pentru găsirea unui tratament.

CEO-ul companiei AstraZeneca a precizat că mulți experți consideră că oamenii vor trebui să se vaccineze din nou după o perioadă, poate chiar anual.

„Dar trebuie să ne asigurăm mai întâi că vaccinul nostrum funcționează cu adevărat”, a adăugat Pascal Soriot.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca a intrat, în septembrie, în faza a treia a studiilor sale clinice. Acestea au fost stopate temporar din cauza problemelor de sănătate ale unui voluntar din Marea Britanie, dar de atunci au fost reluate.

Etichete: astrazeneca vaccin covid-19 studii coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.