Newsflash
Internaționale

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de AstraZeneca ar putea fi disponibil în decembrie

de Dorina Novac - nov. 9 2020
Vaccinul anti-COVID dezvoltat de AstraZeneca ar putea fi disponibil în decembrie

Vaccinul împotriva noului coronavirus dezvoltat de compania AstraZeneca ar putea fi disponibil pentru utilizare la sfârșitul lunii decembrie.

Directorul executiv al producătorului farmaceutic AstraZeneca a declarat că vaccinul împotriva noului coronavirus, dezvoltat de această companie, ar putea fi disponibil pentru utilizare la sfârşitul lunii decembrie, scrie La Libre.

vaccin anti-COVID
Sursă imagine: Pixabay

Potrivit sursei citate, compania așteaptă aprobările emise de autorităţile cu rol de reglementare pe piața medicamentelor.

„Autoritățile cu rol de reglementare analizează mereu datele noastre. Dacă vor acționa rapid când vaccinul nostru va fi gata, vom putea începe să îi vaccinăm pe oameni în ianuarie, poate chiar la sfârșitul lunii decembrie”, a spus Pascal Soriot, CEO al companiei AstraZeneca.

Compania farmaceutică britanico-suedeză colaborează cu Universitatea Oxford din Marea Britanie pentru a fabrica un vaccin potenţial împotriva noului coronavirus, care este considerat unul dintre cei mai promițători candidați din cursa pentru găsirea unui tratament.

CEO-ul companiei AstraZeneca a precizat că mulți experți consideră că oamenii vor trebui să se vaccineze din nou după o perioadă, poate chiar anual.

„Dar trebuie să ne asigurăm mai întâi că vaccinul nostrum funcționează cu adevărat”, a adăugat Pascal Soriot.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca a intrat, în septembrie, în faza a treia a studiilor sale clinice. Acestea au fost stopate temporar din cauza problemelor de sănătate ale unui voluntar din Marea Britanie, dar de atunci au fost reluate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe