Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinarea, amânată în Spania pentru pacienţii în convalescenţă post-COVID

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 19 februarie 2021

Ministerul Sănătăţii din Spania a anunţat recent că persoanele cu vârsta sub 55 de ani, fără afecţiuni majore asociate, care au contractat anterior SARS-CoV-2, vor fi nevoite să aștepte șase luni până la administrarea vaccinului împotriva COVID-19, potrivit Reuters.

Măsura, unică în Europa, se va aplica vaccinurilor dezvoltate de Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca, reinfecţia în primele șase luni de la diagnostic fiind considerată „excepţională”. Excepţia de la această regulă este reprezentată de persoanele cu vârsta peste 55 de ani și cele cu afecţiuni severe, ce ar putea fi vulnerabile în cazul reinfecţiei.

https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-spain-vaccine/update-1-spains-recovering-covid-19-patients-must-wait-six-months-for-vaccine-idINL8N2KG3NI

Etichete: vaccinare Spania post-COVID

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.