Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccin nou împotriva COVID-19

Viața Medicală
Dr. Roxana Dumitriu-Stan vineri, 24 decembrie 2021

Recent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dat publicităţii numele noului vaccin aprobat pentru a fi utilizat împotriva COVID-19, Covovax, NVX-CoV2373.

        Vaccinul produs în India reprezintă o subunitate a vaccinului dezvoltat de Novavax și a fost gândit pentru a fi implementat în ţările aflate în curs de dezvoltare. Presupune administrarea a două doze și este stabil la temperaturi de 2-8 grade Celsius. Vaccinul conţine un virus cu genă care codifică o moleculă Spike SARS-CoV-2 modificată.

        Produsul, listat pe EUL (Emergency Use Listing), face parte dintre noile produse medicale ce pot fi utilizate în caz de urgenţe sanitare, pentru a fi disponibile cât mai rapid, respectând în același timp măsurile de eficienţă și siguranţă.

 

https://www.who.int/news/item/17-12-2021-who-lists-9th-covid-19-vaccine-for-emergency-use-with-aim-to-increase-access-to-vaccination-in-lower-income-countries

Etichete: Covovax

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC