Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccin anti-COVID: Pfizer/BioNTech cere autorizare pentru administrarea celei de-a treia doze

Viața Medicală
L. Budin luni, 12 iulie 2021, ora 12:30

O doză de rapel, în cazul vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech, ar permite creșterea gradului de imunizare la cei care au primit deja două doze.

În contextul răspândirii noilor variante ale coronavirusului, alianța Pfizer/BioNTech va solicita, în săptămânile care vin, autorizarea pentru administrarea celei de-a treia doze din vaccinul său anti-COVID, arată France 24, preluând un comunicat al companiei. Cererea va fi înaintată autorităților sanitare din Statele Unite și din Europa.

coronavirus-depistare

Doza de rapel are drept scop asigurarea unei protecții imunitare sporite persoanelor care au primit deja primele două doze.

Pfizer și BioNTech au constatat rezultate încurajatoare, în cadrul testelor în curs, pentru a treia doză din actualul vaccin”, au arătat reprezentanții alianței.

Aceste rezultate vor fi înaintate Agenției Medicamentului din SUA (FDA), Agenției Europene a Medicamentului (EMA) și altor autorități de reglementare.

Datele preliminare ale studiului arată că o doză de rapel, administrată la 6 luni de la a doua doză, are un profil de toleranță coerent și duce la niveluri ridicate de anticorpi neutralizanți”, arată reprezetanții Pfizer/BioNTech.

Nivelurile de anticorpi sunt de 5-10 ori superioare celor observate în cazul dozelor inițiale.

 

Etichete: vaccinare anticovid serul Pfizer-BioNTech cerere autorizare rapel vaccinare trei doze

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.