Newsflash
Internaționale

Vaccin anti-COVID: Pfizer/BioNTech cere autorizare pentru administrarea celei de-a treia doze

de L. Budin - iul. 12 2021
Vaccin anti-COVID: Pfizer/BioNTech cere autorizare pentru administrarea celei de-a treia doze

O doză de rapel, în cazul vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech, ar permite creșterea gradului de imunizare la cei care au primit deja două doze.

În contextul răspândirii noilor variante ale coronavirusului, alianța Pfizer/BioNTech va solicita, în săptămânile care vin, autorizarea pentru administrarea celei de-a treia doze din vaccinul său anti-COVID, arată France 24, preluând un comunicat al companiei. Cererea va fi înaintată autorităților sanitare din Statele Unite și din Europa.

coronavirus-depistare

Doza de rapel are drept scop asigurarea unei protecții imunitare sporite persoanelor care au primit deja primele două doze.

Pfizer și BioNTech au constatat rezultate încurajatoare, în cadrul testelor în curs, pentru a treia doză din actualul vaccin”, au arătat reprezentanții alianței.

Aceste rezultate vor fi înaintate Agenției Medicamentului din SUA (FDA), Agenției Europene a Medicamentului (EMA) și altor autorități de reglementare.

Datele preliminare ale studiului arată că o doză de rapel, administrată la 6 luni de la a doua doză, are un profil de toleranță coerent și duce la niveluri ridicate de anticorpi neutralizanți”, arată reprezetanții Pfizer/BioNTech.

Nivelurile de anticorpi sunt de 5-10 ori superioare celor observate în cazul dozelor inițiale.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe