Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccin anti-COVID: Johnson & Johnson a găsit un lot de ingrediente neconforme

Viața Medicală
L. Budin joi, 1 aprilie 2021, ora 16:44

Compania Johnson & Johnson a anunţat că a găsit un lot dintr-o substanţă care nu îndeplineşte standardele de calitate, la o fabrică unde se produce vaccinul anti-COVID-19.

Lotul a fost depistat la o fabrică a companiei biofarmaceutice Emergent Biosolutions, subcontractor al Johnson & Johnson, iar substanţa neconformă nu a ajuns în etapele finale de producere a vaccinului, relatează agenţia dpa, preluată de Agerpres.

cercetare

Precizările Johnson & Johnson vin după ce cotidianul The New York Times a scris că circa 15 milioane de doze din vaccinul produs de compania americană au fost distruse în mod accidental, dintr-o eroare umană, după ce câțiva angajaţi ai fabricii au amestecat ingredientele incorect.

Fabrica unde s-a întâmplat acest lucru aparţine societăţii Emergent BioSolutions, care este partener de fabricaţie atât pentru Johnson & Johnson, cât şi pentru AstraZeneca.

Reprezentanţii Johnson & Johnson au precizat că vor trimite experţi în operaţiuni tehnice şi controlul calităţii, pentru a superviza toată procedura de fabricație a vaccinului anti-COVID-19.

Etichete: vaccin johnson&johnson lot neconform fabrica sua

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC