Newsflash
Internaționale

Utah devine primul stat care limitează accesul adolescenţilor la social media

de Dr. Mariana MINEA - mar. 31 2023
Utah devine primul stat care limitează accesul adolescenţilor la social media

Folosirea reţelelor sociale de adolescenţi va necesita un acord parental, iar companiile trebuie să se asigure că utilizatorii lor au peste 18 ani. Sunt două măsuri aprobate în Utah, care vor intra în vigoare la 1 martie 2024.

internat2

Astfel, crearea unui cont pe reţele precum Instagram, Facebook și TikTok va fi condiţionată de acordarea consimţământului explicit din partea unui părinte sau tutore. Părinţii vor avea acces nelimitat la conturile online ale copiilor lor, inclusiv la postări și mesaje. Solicitarea de modificare a legii include interzicerea accesului copiilor la reţele sociale  între orele 22:30  și 06:30,  dacă părinţii nu modifică ei înșiși acest interval.

De asemenea, companiile de social media nu vor mai putea să adune date despre copii și nu le vor mai putea afișa reclame. Reprezentanţii Meta, compania care deţine Facebook, au declarat că folosesc deja instrumente solide pentru a proteja copiii și familiile acestora, inclusiv instrumente care le permit părinţilor și adolescenţilor să colaboreze pentru a limita timpul petrecut de tineri pe Instagram. Totodată, ei au explicat că folosesc o tehnologie care permite verificarea vârstei, astfel încât cei mici să aibă experienţe adaptate acesteia, informează BBC.

Măsurile au fost întâmpinate cu păreri împărţite: de la entuziasmul celor care văd în ele un mod de a proteja sănătatea mintală a copiilor, la îngrijorarea celor care se gândesc la tinerii din familii disfuncţionale.

 


Notă autor:

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-65060733

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe