Newsflash
Internaționale

Ungaria: cadrele medicale se vor vaccina obligatoriu anti-COVID

de L. Budin - iul. 23 2021
Ungaria: cadrele medicale se vor vaccina obligatoriu anti-COVID

Premierul Viktor Orban anunță obligativitatea vaccinării anti-COVID-19 pentru cadrele medicale . Din august, țara sa va fi prima din Europa care va începe imunizarea cu cea de-a treia doză.

Premierul ungar a arătat că al patrulea val al pandemiei de coronavirus a început în Occident, adăugând că Ungaria va fi şi ea afectată, notează MTI. El a mai subliniat, însă, că Ungaria, cu 55% din populaţie complet vaccinată, este una dintre cele mai sigure ţări din Europa în această privinţă, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

vaccin-vector

„Există deja anumite vaccinuri care sunt obligatorii pentru angajaţii din domeniul medical. Am extins această regulă și pentru vaccinarea anti-coronavirus”, a spus Orban, pentru Kossuth Radio.

El a  adăugat că Ungaria va fi prima ţară din Europa care va începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, de la 1 august.

Persoanele în vârstă care nu s-au vaccinat vor fi încurajate să se imunizeze iar, înainte de începerea anului şcolar, un program de vaccinare va fi lansat în unitățile de învățământ, pentru copiii de peste 12 ani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe