Newsflash
Internaționale

Un test detectează anticorpii împotriva SARS-CoV-2 în probe de sânge

de Florentina Ionescu - apr. 14 2020
Un test detectează anticorpii împotriva SARS-CoV-2 în probe de sânge

La Stanford University Medical Center a fost dezvoltat un test pentru detectarea anticorpilor împotriva noului coronavirus (SARS-CoV-2).

test de sange covid 19

Lucrând contracronometru în ultimele câteva săptămâni, o echipă de cercetători de la Stanford Medicine a dezvoltat un test care detectează anticorpii de SARS-CoV-2 în probele de sânge. În opoziție cu testele actuale de diagnostic pentru COVID-19, care detectează materialul genetic de la virus în secrețiile din sistemul respirator, acest test caută anticorpii la virus în plasmă (lichidul din sânge), pentru a oferi informații despre răspunsul imun al persoanei testate la o infecție.

Acest test, potrivit medicalxpress.com, a fost lansat pe 6 aprilie la Stanford Health Care. Metoda diferă de testul dezvoltat de cercetătorii de la Stanford și care este folosit pentru un studiu de prevalență.

Potrivit sursei citate, la testul dezvoltat de oamenii de știință de la Stanford rezultatele vin în două sau trei zile.

„Este esențial să avem uneltele corespunzătoare pentru a înțelege biologia noului coronavirus. Acest test ne duce cu un pas mai aproape de a răspunde la multe întrebări de sănătate publică referitoare la COVID-19”, a declarat dr. Lloyd Minor, decan la Stanford University School of Medicine.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe