Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Un program al OMS are ca scop cumpărarea de antivirale pentru COVID-19 cu doar 10 dolari

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 19 octombrie 2021, ora 12:45

Reuters a publicat azi un articol exclusiv despre un program condus de Organizația Mondială a Sănății, care are drept obiectiv cumpărarea unor medicamente antivirale împotriva COVID-19 cu 10 dolari.

Este vorba despre un program al Organizației Mondiale a Sănătății ( OMS) care își propune să asigure accesul țărilor mai sărace la vaccinuri împotriva COVID-19, la teste și tratamente dedicate acestei boli, cu obiectivul clar de a asigura medicamentele antivirale pentru pacienții cu simptome ușoare pentru doar 10 dolari pe cură, arată draftul unui document pe care l-au văzut reporterii Reuters

bani fonduri europene teste covid-19

Cel mai probabil pilulele experimentale ale companiei Merck, molnupiravir, vor fi printre primele medicamente din acest program, însă și alte medicamente folosite pentru a trata formele ușoare de boală la pacienții cu COVID-19 sunt în prezent dezvoltate.

Documentul citat de Reuters, care subliniază obiectivele pe care le are programul  Access to COVID-19 Tools Accelerator (ACT-A) până în luna septembrie a anului viitor, spune că prin acest program se dorește livrarea a un miliard de teste COVID-19 națiunilor mai sărace și furnizarea de medicamente pentru a trata până la 120 de milioane de pacienți la nivel global.

Planul acesta mai subliniază și modul în care OMS vrea să asigure stocurile de medicamente și de teste COVID-19 la un preț relativ scăzut.

Un purtător de cuvânt care a vorbit despre programul ACT-A a spus că documentul acesta, datat cu 13 octombrie, este încă un draft supus consultărilor și a refuzat să comenteze cu privire la conținutul documentului înainte ca acesta să fie finalizat. Documentul, totodată, va fi trimis liderilor de la nivel global înaintea summitului G20 de la Roma, care va avea loc la finalul acestei luni.

Programul ACT-A cere națiunilor din G20 și altor donatori să furnizeze fonduri suplimentare din cele 22,8 miliarde de dolari, până în septembrie 2022, bani necesari pentru a cumpăra și distribui vaccinurile, medicamentele și testele pentru țările mai sărace și pentru a reduce diferențele în ceea ce privește stocurile între țările mai bogate și țările mai puțin dezvoltate.

Deși în programul respectiv nu este citat explicit molnupiravir, documentul ACT-A se așteaptă ca să fie plătiți 10 dolari pentru o cură de tratament pentru „noile antivirale orale pentru pacienții cu forme ușoare spre moderate de boală”.

Etichete: obiectiv oms OMS Organizatia Mondiala a Sanatatii furnizare molnupiravir Molnupiravir tratament covid-19 medicamente antivirale medicament antiviral covid merck

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.