Newsflash
Internaționale

Un nou val COVID: Comisarul EU pentru sănătate, apel la adresa miniştrilor sănătăţii

de Dorina Novac - iul. 19 2022
Un nou val COVID: Comisarul EU pentru sănătate, apel la adresa miniştrilor sănătăţii

Comisarul european pentru Sănătate a lansat un apel la adresa miniştrilor Sănătăţii din state mleembre, solicitându-le să se pregătească pentru valul de COVID în cursul toamnei şi al iernii.

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a lansat un apel la adresa miniştrilor Sănătăţii din state membre, solicitându-le să se pregătească pentru valul de COVID în cursul toamnei şi al iernii.

„În vederea unei posibile înrăutăţiri a situaţiei epidemiologice, este esenţial să rămânem cu toţii vigilenţi. Aceste luni de vară trebuie folosite pentru a lua măsurile de sănătate publică necesare, care ne vor ghida prin următoarea fază a pandemiei în cursul toamnei sau iernii”, a declarat Kyriakides, potrivit Agerpres.

Citește și: Strategia COVID-19 pentru toamnă - Ce spun reprezentanții OMS și ECDC

Pe măsură ce europenii s-au bucurat de o vară fără restricţiile din ultimii doi ani, în pofida creşterii numărului de cazuri, eforturile de a limita pandemia trebuie să continue, a mai susţinut ea, adăugând că noul val de contagieri a fost caracterizat de o creştere a numărului de îmbolnăviri grave şi spitalizări.

Comisarul Kyriakides a lansat un nou apel în favoarea vaccinării cu schema iniţială şi a vaccinării cu doze booster, pentru pregătirea viitoarelor campanii de vaccinare bazate pe vaccinuri împotriva variantelor Omicron, precum şi supraveghere şi testare pe tot parcursul anului.

„Autorităţile sanitare trebuie să asigure necesarul de contramăsuri medicale şi să dispună de planuri de urgenţă pentru o reîntoarcere în siguranţă la muncă şi la şcoală după vacanţa de vară”, a mai precizat ea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe