Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Un nou vaccin anti-COVID pentru adolescenţi

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 18 iunie 2021

Compania Moderna a anunţat solicitarea autorizaţiei de urgenţă a FDA (Food and Drug Administration) pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19 la adolescenţii cu vârsta între 12 și 17 ani.

foto 4Ar fi cel de-al doilea preparat de acest tip destinat adolescenţilor, vaccinul Pfizer-BioNTech fiind aprobat în luna mai.

Potrivit primelor rezultate ale studiilor clinice, care au inclus 3.732 de adolescenţi, răspunsurile imune ale acestora au fost similare celor obţinute în cazul adulţilor.

„Suntem încurajaţi de faptul că vaccinul Moderna a fost deosebit de eficient în prevenţia COVID-19 și a infecţiei cu SARS-CoV-2 la adolescenţi (...). Am depus deja solicitarea pentru obţinerea autorizaţiei la Health Canada și European Medicines Agency și vom continua depunerea solicitărilor și la alte agenţii de reglementare internaţionale în cazul acestei populaţii tinere importante”, a declarat Stéphane Bancel, CEO Moderna.

1. WebMD Health News
2. Moderna Seeks FDA OK for Adolescent COVID Vaccine-Medscape-Jun11, 2021

Etichete: Pfizer-BioNTech vaccin copii vaccin covid Moderna

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.