Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Un nou test de salivă aprobat de FDA pentru depistarea SARS-CoV-2

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 28 august 2020

FDA (Food and Drug Administration) a aprobat recent, în regim de urgenţă, un nou tip de test de salivă pentru depistarea noului coronavirus, potrivit WebMD Health News.

testare saliva covidDezvoltat de cercetătorii de la Yale School of Public Health, testul, denumit SalivaDirect, nu necesită utilizarea unui tampon sau a unui recipient special, saliva putând fi colectată în orice recipient steril, conform FDA.

Mai mult, este primul test de salivă care nu necesită procesul laborios de extracţie a materialului nucleic viral, pas care presupunea folosirea unui kit special, nu întotdeauna disponibil.

Specialiștii de la Yale au reușit să elimine necesitatea utilizării recipientelor și kiturilor costisitoare de colectare a mostrelor, observând că SARS-CoV-2 rămâne stabil în salivă pe termen lung, chiar la temperaturi ridicate.

Acest test ar putea fi folosit de orice laborator, cu resursele deja existente, iar costul său este estimat la numai 10 dolari, Yale neintenţionând să îl utilizeze în scop comercial.

În prezent, echipa de specialiști testează eficacitatea metodei în rândul persoanelor asimptomatice, implicând jucători și personal din NBA. Primele rezultate sunt promiţătoare, eficacitatea fiind similară metodelor clasice de testare COVID-19, ce utilizează tampoanele nazale.

Etichete: testare covid-19 covid-19 aprobare FDA test saliva

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.