Newsflash
Internaționale

Un nou test de salivă aprobat de FDA pentru depistarea SARS-CoV-2

de Dr. Alina SIMACHE - aug. 28 2020
Un nou test de salivă  aprobat de FDA pentru depistarea SARS-CoV-2

FDA (Food and Drug Administration) a aprobat recent, în regim de urgenţă, un nou tip de test de salivă pentru depistarea noului coronavirus, potrivit WebMD Health News.

testare saliva covidDezvoltat de cercetătorii de la Yale School of Public Health, testul, denumit SalivaDirect, nu necesită utilizarea unui tampon sau a unui recipient special, saliva putând fi colectată în orice recipient steril, conform FDA.

Mai mult, este primul test de salivă care nu necesită procesul laborios de extracţie a materialului nucleic viral, pas care presupunea folosirea unui kit special, nu întotdeauna disponibil.

Specialiștii de la Yale au reușit să elimine necesitatea utilizării recipientelor și kiturilor costisitoare de colectare a mostrelor, observând că SARS-CoV-2 rămâne stabil în salivă pe termen lung, chiar la temperaturi ridicate.

Acest test ar putea fi folosit de orice laborator, cu resursele deja existente, iar costul său este estimat la numai 10 dolari, Yale neintenţionând să îl utilizeze în scop comercial.

În prezent, echipa de specialiști testează eficacitatea metodei în rândul persoanelor asimptomatice, implicând jucători și personal din NBA. Primele rezultate sunt promiţătoare, eficacitatea fiind similară metodelor clasice de testare COVID-19, ce utilizează tampoanele nazale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe