Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Un kit de testare pentru COVID-19, care costă 1 dolar, ar putea ajuta continentul african

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 12 noiembrie 2020, ora 16:09

Pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei de COVID-19, Africa ar putea fi ajutată să își redefinească testarea rapidă pentru virusul SARS-CoV-2.

Potrivit CNN, Institutul Pasteur, un centru de cercetare biomedicală din Senegal, este aproape de a produce un kit de testare și de diagnostic pentru COVID-19, care poate oferi rezultatele în doar câteva minute. Institutul lucrează în parteneriat cu alte cinci organizații din cercetare încă din martie pentru a crea acest kit de testare.

kit de testare covid foto CNN
Foto: CNN

 

Amadou Sall, director al Pasteur Institute, a declarat pentru CNN că centrul biomedical speră ca acest kit de testare să coste doar 1 dolar:

„Aceasta este o tehnologie foarte simplă, precum un test de sarcină pe care îl poți folosi oriunde la nivel comunitar, ceea ce este foarte important pentru Africa”.

Acest test rapid nu necesită vreo sursă de electricitate și nu necesită un laborator de analize. În schimb, el este alcătuit dintr-o simplă bandă de test, încastrată într-o unitate de plastic, și folosește o mică mostră de sânge colectată prin înțeparea degetului – o metodă asemănătoare cu etapa folosită pentru a testa insulina. Sângele este apoi testat pentru anticorpii asociați cu coronavirusul SARS-CoV-2, iar rezultatul apare pe banda testului respectiv.

Etichete: kit de testare testare covid testare covid-19 testare rapida teste rapide

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.