Newsflash
Internaționale

Un bărbat este investigat după ce s-ar fi vaccinat de 87 de ori împotriva COVID

de Florentina Ionescu - apr. 5 2022
Un bărbat este investigat după ce s-ar fi vaccinat de 87 de ori împotriva COVID

Presa străină relatează cazul unui bărbat din Germania care s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 de 87 de ori, iar acum este investigat.

Se pare că bărbatul a mers la centrele de vaccinare din câteva landuri din estul Germaniei și s-ar fi vaccinat de până la de trei ori într-o singură zi, scrie dw.com. Autoritățile cred că totul a făcut parte dintr-o schemă mai amplă, pentru a vinde certificatele de vaccinare împotriva COVID-19 persoanelor antivacciniste. 

vaccinare anti-COVID
Foto: arhivă

Un bărbat din Germania este supus unor investigații după ce autoritățile au descoperit că acestuia i s-a administrat vaccinul împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 de cel puțin 87 de ori, a scris presa străină vinerea trecută.

Totuși, de ce a făcut vaccinul de atât de multe ori? Potrivit informațiilor obținute de Freie Presse, bărbatul de 61 de ani a vizitat mai multe centre de vaccinare din zona de est a Germaniei. Se crede că acest bărbat și-a făcut până la trei doize de vaccin într-o singură zi, în diferite centre de vaccinare, însumând astfel 87 de doze de vaccin COVID-19 doar în landul Saxonia.

O persoană din staful unui centru de vaccinare din orașul Dresden a suspectat că ceva este în neregulă atunci când l-a recunoscut pe bărbat, potrivit purtătorului de cuvânt al Crucii Roșii Germane, Kai Kranich.

Următoarea dată când bărbatul a intrat într-un centru de vaccinare, în orașul Eilenburg, personalul de acolo a chemat poliția, iar acesta a fost arestat.

Crucea Roșie din Germania a înaintat acuzații împotriva bărbatului, cu privire la suspiciunea că acesta ar fi implicat în vânzarea certificatelor de vaccinare. În prezent, investigația este în desfășurare în landul Saxonia, însă și autoritățile din alte landuri din Germania îl investighează pe acest bărbat.

Nu se știe clar de câte ori a primit bărbatul doze de vaccin COVID-19, însă autoritățile se așteaptă ca numărul lor să fie mai mare de 87.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe