Newsflash
Internaționale

Un alt vaccin anti-COVID din China, aprobat pentru utilizare în situații de urgență

de Florentina Ionescu - mar. 17 2021
Un alt vaccin anti-COVID din China, aprobat pentru utilizare în situații de urgență

China a aprobat un nou vaccin împotriva COVID-19 pentru utilizarea în situații de urgență, scrie presa străină. Este vorba despre un vaccin care a fost dezvoltat de șeful Center for Disease Control din această țară.

Gao Fu, directorul CDC din China, a condus procesul de dezvoltare al unui vaccin pe bază de proteine care a fost aprobat de agenția de reglementare săptămâna trecută pentru utilizare de urgență, au declarat reprezentanții Chinese Academy of Sciences’ Institute of Microbiology, scrie The Associated Press

vaccin covid china

Acesta este al cincilea vaccin împotriva coronavirusului care a fost aprobat în China și al patrulea care primește aprobarea pentru utilizarea în situații de urgență.

Trei dintre cele care au primit aprobarea pentru utilizarea în situații de urgență au fost aprobate, între timp, pentru utilizarea generală. Toate vaccinurile au fost dezvoltate de companii chineze.

Cel mai recent vaccin a fost dezvoltat de Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical Co. Ltd. în colaborare cu Chinese Academy of Sciences.

Echipa de cercetători a terminat studiile clinice de fază 1 și de fază 2 în octombrie și în prezent se desfășoară studiile de fază trei în Uzbekistan, Pakistan și Indonesia.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe