Newsflash
Internaționale

UE a încheiat un acord privind achiziţia de vaccinuri dezvoltate de HIPRA

de Dorina Novac - aug. 3 2022
UE a încheiat un acord privind achiziţia de vaccinuri dezvoltate de HIPRA

Comisia Europeană a anunţat că a semnat un acord de achiziţie cu producătorul farmaceutic spaniol HIPRA privind furnizarea de vaccinuri anti-COVID bazate pe proteine recombinate.

Acestea vor deveni disponibile în UE dacă vor fi autorizate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), scrie Agerpres.

HIPRA

Executivul Uniunii Europene a precizat într-un comunicat de presă că 14 ţări europene participă la acest acord, în virtutea căruia vor putea să achiziţioneze până la 250 de milioane de doze.

„În contextul în care numărul infecţiilor COVID-19 este în creştere în Europa, trebuie să ne asigurăm o capacitate maximală de pregătire pe măsură ce ne apropiem de sosirea lunilor de toamnă şi de iarnă. Vaccinurile HIPRA adaugă o altă opţiune în portofoliul nostru extins de vaccinuri pentru statele membre şi cetăţenii noştri. (...) Intensificarea vaccinării anti-COVID-19 şi creşterea procentului de vaccinare cu doze booster vor fi esenţiale în lunile următoare”, a declarat comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, citată în comunicat.

Vaccinul bivalent HIPRA cu proteine recombinate, care este în prezent supus unei proceduri de examinare de către EMA, a fost dezvoltat pentru a fi utilizat ca doză booster pentru persoane anterior vaccinate împotriva noului coronavirus şi care au vârste de peste 16 ani.

Până în prezent, EMA a autorizat cinci vaccinuri anti-COVID-19 în Uniunea Europeană.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe