Newsflash
Internaționale

Tulpina Omicron ar putea deveni dominantă în Franța până la finele lui ianuarie

de L. Budin - dec. 2 2021
Tulpina Omicron ar putea deveni dominantă în Franța până la finele lui ianuarie

După ce Franța a depistat, pe teritoriul ei, un prim caz de infectare cu varianta Omicron, specialiștii au opinat că tulpina ar putea ajunge dominantă în țara respectivă până la finele lui ianuarie.

Bărbatul care a fost depistat pozitiv se întorcea dintr-o călătorie în Nigeria, a anunțat Agenţia regională franceză de sănătate (ARS), preluată de AFP şi Agerpres. El nu era vaccinat împotriva COVID-19 și nu prezenta simptome în momentul efectuării testului, la coborârea din avion.

aeroport-covid

Și soţia sa, cu care a călătorit, a fost testată pozitiv.

În prezent se realizează o secvenţiere, pentru a se verifica dacă este vorba tot despre varianta Omicron”, a precizat ARS.

Cuplul a rămas în izolare.

Franţa a anunţat miercuri, 1 decembrie, o înăsprire a condiţiilor de intrare pe teritoriul său, impunând teste negative pentru toţi călătorii, chiar şi vaccinaţi, care vin dintr-o ţară din afara Uniunii Europene.

Jean-Francois Delfraissy, președintele Consiliului Științific COVID-19, a declarat că varianta Omicron ar putea ajunge dominantă în Franţa până la sfârşitul lunii ianuarie, dar că între timp Crăciunul poate fi sărbătorit în bune condiţii dacă se vor lua măsuri pentru limitarea răspândirii Delta. În opinia sa, „adevăratul inamic” este încă în continuare varianta Delta, la originea celui de-al cincilea val pandemic. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe