Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Tratament anti-COVID: studiu clinic pentru trei medicamente antiinflamatoare

Viața Medicală
L. Budin joi, 12 august 2021, ora 14:53

Un studiu clinic desfăşurat în 52 de ţări va testa trei medicamente antiinflamatoare, drept potenţiale tratamente pentru pacienţii spitalizați cu COVID-19, anunță OMS.

Medicamentele - artesunat, imatinib şi infliximab - au fost selectate de un grup de experţi independenţi, pentru potenţialul lor de reducere a riscului de deces la pacienţii spitalizaţi cu COVID-19, a anunţat OMS într-un comunicat, în legătură cu studiul Solidarity PLUS, informează Reuters, preluată de Agerpes.

medicamente-anticovid

Reprezentanții OMS au declarat că artesunat, produs de Ipca, este folosit pentru tratarea malariei. În cadrul studiului, acesta va fi administrat intravenos timp de şapte zile, utilizându-se doza standard recomandată pentru tratamentul malariei severe.

Imatinib, produs de Novartis, este utilizat pentru a trata anumite tipuri de cancere. În studiu, acesta va fi administrat oral, o dată pe zi, timp de 14 zile.

Infliximab, produs de Johnson&Johnson, este utilizat pentru tratarea bolilor sistemului imunitar. El va fi administrat intravenos sub formă de doză unică în cadrul studiului Solidarity PLUS.

Anul trecut, Studiul Solidarity a constatat că toate cele patru tratamente evaluate - remdesivir, hidroxiclorochină, lopinavir/ritonavir şi interferon – nu au avut rezultate spectaculoase în cazul pacienţilor cu COVID-19.

Etichete: studiu clinic medicamente antiinflamatoare anticovid pacienti spitalizati

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.