Newsflash
Internaționale

Tot mai multe cazuri pediatrice de COVID-19

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - sept. 10 2021
Tot mai multe cazuri pediatrice  de COVID-19

Date recente ale CDC arată că din ce în ce mai mulţi copii sunt spitalizaţi pentru COVID-19.

p1Raportul recent al Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a fost publicat în urmă cu două săptămâni, ca rezultat al unei analize care a cuantificat spitalizările și prezentările la camerele de gardă în perioada august 2020 – august 2021 pentru persoanele cu vârste cuprinse între 0 și 17 ani, cu diagnostic confirmat de COVID-19.

În a doua jumătate a lunii august a anului curent, de exemplu, prezentările la camerele de gardă au fost de 3,4 ori mai numeroase, iar internările – de 3,7 ori mai multe în statele americane cu acoperire vaccinală precară, comparativ cu cele din statele americane cu acoperire bună. Dintre acești copii, unul din patru a necesitat internare pe secţia de terapie intensivă.

În privinţa adolescenţilor, rata de spitalizare în cazul celor nevaccinaţi a fost de zece ori mai mare faţă de cea în rândul celor vaccinaţi.
Creșterea numărului de cazuri este în mare parte consecinţa răspândirii variantei Delta a SARS-CoV-2.

Rochelle Walensky, directoarea CDC, a declarat că, deși există din ce în ce mai multe cazuri înregistrate la copii, datele nu arată că ei ar suferi o formă mai severă provocată de varianta Delta.

Oficialul a subliniat însă că nivelul vaccinării în comunitate este foarte important, acesta protejând și copiii. De asemenea, este important ca măsurile de prevenţie să fie menţinute, mai ales că micuţii cu vârste sub 12 ani nu pot fi vaccinaţi.

Opinia experţilor, așteptată

În Marea Britanie, Guvernul evaluează oportunitatea extinderii vaccinării la grupa de vârstă 12-15 ani. Ei iau în calcul afectarea procesului educaţional la această grupă de vârstă, precum și numărul foarte mic de cazuri de inflamaţie a inimii survenite la adolescenţii americani (12-17 ani) vaccinaţi cu ambele doze de Pfizer și Moderna.

Este vorba de 60 de cazuri la un milion de băieţi și de 8 cazuri la un milion de fete. Copiii s-au recuperat rapid cu tratament, însă există semne de întrebare privind impactul pe termen lung al acestei inflamaţii.

O parte a specialiștilor sfătuiesc autorităţile să lase părinţilor decizia de vaccinare a copiilor între 12 și 15 ani. Profesorul Anthony Harnden, președinte adjunct al Joint Committee on Vaccination and Immunisation (JCVI), a declarat că nu există decizie corectă sau greșită privind vaccinarea la această grupă de vârstă.

Cercetătorii au descoperit mai multe variante ale virusului SARS-CoV-2, una dintre acestea fiind varianta B.1.621 sau „Miu”, puţin dezbătută până în prezent. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aceasta prezintă o constelaţie de mutaţii ce conferă virusului posibilitatea de a scăpa de sub controlul imun.

Varianta a fost pentru prima dată identificată în Columbia, în luna ianuarie, și apoi în alte 39 de state. O altă variantă, C.1.2, nu este de interes momentan, conform OMS, dar cercetătorii îi monitorizează evoluţia.


Notă autor:

https://edition.cnn.com/2021/09/03/health/kids-hospitalized-covid/index.html
https://www.cbc.ca/news/health/latest-coronavirus-variants-mu-c12-1.6161194

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe