Newsflash
Internaționale

Tinerii britanici, încurajați să se vaccineze pe rețelele sociale

de L. Budin - iun. 22 2021
Tinerii britanici, încurajați să se vaccineze pe rețelele sociale

Rețelele sociale - Snapchat, YouTube, TikTok și Reddit - s-au alăturat guvernului britanic și se implică într-o campanie care încearcă să-i convingă pe tinerii nehotărâți să se vaccineze.

În condițiile în care varianta Delta a coronavirusului se răspândește îngrijorător de repede în Anglia, inclusiv în rândul tinerilor, sondajele arată că britanicii cu vârste între 16 și 29 de ani continuă să ezite să se imunizeze, arată Sky News.

retele-sociale-coronavirus

Răspunsuri de la experți

Oficiul Național de Statitică britanic indică faptul că 13% din persoanele din acest grup nu sunt încă hotărâte să se vaccineze. Prin urmare, guvernul a decis să colaboreze cu rețelele sociale, în speranța că va putea informa mai bine și va preveni răspândirea informațiilor false.

Utilizatorii de Snapchat vor putea să folosească stickere elaborate de NHS și un filtru care anunță „M-am vaccinat”. Vor fi oferite linkuri către surse de informație de încredere, despre cum acționează vaccinul, iar utilizatorii vor putea să primească lămuriri din partea unor experți în domeniu.

Și TikTok a pus în circulație stickere legate de vaccinare și lucrează cu un grup de oameni de știință care vor distribui videoclipuri despre vaccin.

Combinația periculoasă

Totuși, Facebook și Instagram, două dintre cele mai importante rețele sociale din punct de vedere al numărului de utilizatori, nu se numără printre platformele implicate în campania guvernamentală.

Dr. Karan Rangarajan, chirurg NHS și influcencer, care are 3,9 milioane de urmăritori pe TikTok, a arătat că dezinformarea afectează cu precădere grupurile de tineri și a avertizat că cea mai periculoasă combinație este cea de informații false printre care s-au strecurat și câteva adevăruri.

Noua campanie guvernamentală vine în perioada în care era prevăzută, inițial, relaxarea restricțiilor sanitare – lucru care a fost amânat, din cauza creșterii numărului de infectări cu varianta Delta.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe