Newsflash
Internaționale

Testarea vaccinului anti-COVID produs de Sinovac, suspendată în Brazilia

de Dorina Novac - nov. 10 2020
Testarea vaccinului anti-COVID produs de Sinovac, suspendată în Brazilia

Autoritățile din Brazilia au decis să oprească temporar studiile clinice pentru un posibil vaccin împotriva COVID-19 produs de compania farmaceutică chineză Sinovac.

Potrivit Interfax, Agenția Națională de Supraveghere a Sănătății din Brazilia (ANVISA) a menționat că decizia a fost luată după „un incident grav” la un voluntar, care a avut loc pe 29 octombrie. 

vaccin suspendat
Sursă imagine: Pixabay

Agenția braziliană nu a oferit mai multe informații, dar a indicat că un „incident grav” poate include moartea, efecte secundare potențial fatale, o invaliditate gravă sau internare, scrie iz.ru.

Sinovac Biotech care produce CoronaVac a menționat într-un comunicat că incidentul din Brazilia nu are legătură cu vaccinul și s-a declarat încrezător în siguranța vaccinului.

„Am observat că Sinovac Biotech a făcut deja o declarație. Institutul de cercetare al partenerului brazilian a ajuns la concluzia că incidentul nu are legătură cu vaccinul”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

Brazilia este una dintre cele mai afectate țări de coronavirus. În timpul pandemiei, peste 5,6 milioane de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în țară. Astfel, Brazilia ocupă locul al treilea, după Statelor Unite și India.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe