Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Testarea vaccinului anti-COVID produs de Sinovac, suspendată în Brazilia

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 10 noiembrie 2020, ora 13:09

Autoritățile din Brazilia au decis să oprească temporar studiile clinice pentru un posibil vaccin împotriva COVID-19 produs de compania farmaceutică chineză Sinovac.

Potrivit Interfax, Agenția Națională de Supraveghere a Sănătății din Brazilia (ANVISA) a menționat că decizia a fost luată după „un incident grav” la un voluntar, care a avut loc pe 29 octombrie. 

vaccin suspendat
Sursă imagine: Pixabay

Agenția braziliană nu a oferit mai multe informații, dar a indicat că un „incident grav” poate include moartea, efecte secundare potențial fatale, o invaliditate gravă sau internare, scrie iz.ru.

Sinovac Biotech care produce CoronaVac a menționat într-un comunicat că incidentul din Brazilia nu are legătură cu vaccinul și s-a declarat încrezător în siguranța vaccinului.

„Am observat că Sinovac Biotech a făcut deja o declarație. Institutul de cercetare al partenerului brazilian a ajuns la concluzia că incidentul nu are legătură cu vaccinul”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

Brazilia este una dintre cele mai afectate țări de coronavirus. În timpul pandemiei, peste 5,6 milioane de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în țară. Astfel, Brazilia ocupă locul al treilea, după Statelor Unite și India.

Etichete: Sinovac Biotech vaccin covid-19 voluntar studii clinice CoronaVac

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.