Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Test rapid pentru detectarea noului coronavirus

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 3 aprilie 2020

FDA (Food and Drug Administration) a aprobat recent comercializarea unui test diagnostic rapid pentru SARS-CoV-2, informează Reuters.

Din cauza numărului din ce în ce mai mare de infecţii cu noul coronavirus, SUA necesită implementarea unui sistem rapid de testare. Distribuirea va începe în următoarea săptămână, fiind estimată o producţie de aproximativ 50.000 de teste pe zi. „Acesta reprezintă un pas în faţă semnificativ. […] Putem obţine un rezultat pozitiv în numai cinci minute și un rezultat negativ în 13 minute”, precizează John Frels, vicepreședintele Departamentului de cercetare și dezvoltare al companiei Abbot Laboratories, cea care a dezvoltat testul.

În contextul pandemiei, FDA a promovat aprobarea mai multor teste pentru diagnosticarea noului coronavirus. Primul a fost aprobat în urmă cu o săptămână. În urma testării extensive, în SUA au fost depistate peste 100.000 de cazuri de COVID-19 până în prezent.

Etichete: coronavirus covid-19 test Abbot

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC