Newsflash
Internaționale

Test de salivă pentru depistarea sarcinii

de L. Budin - nov. 14 2022
Test de salivă pentru depistarea sarcinii

Un test pe bază de salivă pentru depistarea sarcinii, dezvoltat în Israel, urmează să fie lansat în Europa şi în alte pieţe începând de anul viitor, au anunţat reprezentanţii producătorului.

SaliStick, dezvoltat de start-upul israelian Salignostics, este primul test rapid din lume pentru depistarea sarcinii cu ajutorul salivei.

Noul test va ajunge în farmaciile din Europa, Africa de Sud şi Israel în primul trimestru al anului 2023, informează dpa și Agerpres.

test-saliva
Sursă foto: Salignostics

 

Produsul este foarte simplu, uşor de folosit şi oferă rezultate precise în doar câteva minute”, au declarat reprezentanţii companiei Salignostics.

Ei spun că acesta este singurul test din lume pentru depistarea timpurie a sarcinii la domiciliu. Noul test depistează în salivă un hormon de sarcină.

Testul poate fi utilizat încă din prima zi de întârziere a ciclului menstrual. Potrivit datelor preliminare, are are o sensibilitate de 95% şi o specificitate de 97%.

Start-upul israelian, înființat în 2016, a primit certificarea europeană pentru ca SaliStick să poate fi comercializat în UE, precum și aprobarea ministrului israelian a Sănătății. La ora actuală, testul este în curs de aprobare de către Agenția americană a medicamentului FDA, informează The Times of Israel.

Anul trecut, compania de biotehnologie a realizat studii clinice cu peste 300 de subiecți, femei care erau însărcinate sau nu. 

Ibrutinib crește riscul de insuficiență cardiacă și aritmii cardiace grave și letale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe