Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Tehnologia modernă, o armă împotriva noului coronavirus

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 10 aprilie 2020

Un grup de experţi europeni au anunţat lansarea în viitorul apropiat a unei platforme europene de monitorizare a persoanelor care intră în contact cu cei infectaţi cu SARS-CoV-2, informează Reuters.

Tehnologie moderna coronavirusPlatforma ce va putea fi accesată prin intermediul smartphone îi monitorizează atent pe cei care au intrat în contact cu persoanele infectate, având scopul de a controla răspândirea COVID-19. Mai mult, cu ajutorul instrumentului inovator izolarea populaţiei ar putea fi limitată, ceea ce ar ameliora impactul negativ asupra economiei.

„Cu toţii știm că atât societatea, cât și economia nu pot continua în acest mod pe o perioadă extinsă [...] Există o metodă mai eficientă de a opri creșterea exponenţială”, avertizează prof. Marcel Salathe, de la Swiss Federal Institute of Technology din Lausanne. 

Accesarea platformei va fi anonimă și voluntară, în conformitate cu regulile GDPR. Potrivit dezvoltatorilor, numai profesioniștii locali din domeniul sanitar vor putea utiliza datele înregistrate pentru identificarea, avertizarea și izolarea persoanelor care prezintă un risc crescut de infectare cu noul coronavirus.

Denumită PEPP-PT (Pan-European Privacy Preserving Proximity Tracing), platforma a fost inspirată de o iniţiativă similară implementată în Asia. În dezvoltarea ei au fost implicaţi 130 de cercetători din opt ţări, prima versiune urmând a fi dezvăluită publicului luna aceasta.

Etichete: smartphone Tehnologie covid 19 coronavirus izolare monitorziare platforma online PEPP-PT

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC