Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Țările europene au suspendat prea brusc măsurile anti-COVID

Viața Medicală
L. Budin marţi, 22 martie 2022, ora 16:39

Mai multe ţări europene au suspendat prea brusc măsurile anti-COVID şi înregistrează o creştere a infectărilor cu subvarianta BA.2, a declarat Hans Kluge, director regional pentru Europa al OMS.

Creșteri ale infectărilor se constată în Germania, Franţa, Italia şi Marea Britanie, informează AFP, preluată de Agerpres

masca-terasa

În cadrul unei vizite în Republica Moldova, Hans Kluge s-a declarat „vigilent” cu privire la situaţia epidemiologică actuală de pe continentul european, susţinând totodată că rămâne optimist. 

În prezent, numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere în 18 din cele 53 de ţări din zona OMS Europa, potrivit organizaţiei.

Ţările în care observăm o creştere importantă sunt Marea Britanie, Irlanda, Grecia, Cipru, Franţa, Italia şi Germania. Aceste ţări au ridicat brusc restricţiile de la «prea mult» la «insuficient»”, a spus Kluge.

Potrivit datelor OMS, numărul de noi cazuri de COVID-19 în Europa a scăzut brusc după ce a atins un vârf la sfârşitul lunii ianuarie, însă a început să crească la începutul lunii martie.

Ziua mondială a apei: poluarea și schimbările climatice afectează sănătatea

Grecia se oferă să reconstruiască maternitatea bombardată din Ucraina

Etichete: director oms europa hans kluge masuri anti-covid suspendate brusc crestere numar infectari

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.