Newsflash
Internaționale

Suedia și Danemarca vor introduce pașapoarte de vaccinare anti-COVID

de Dorina Novac - feb. 8 2021
Suedia și Danemarca vor introduce pașapoarte de vaccinare anti-COVID

Guvernul suedez a anunțat pe 4 februarie că intenționează să emită certificate digitale de vaccinare împotriva COVID-19, utilizate pentru călătoriile în străinătate. Și Danemarca a anunțat o măsură similară cu o zi înainte.

Cele două țări nordice au menționat că certificatele de vaccinare împotriva COVID-19 vor putea fi folosite pentru călătoriile în străinătate, dar și pentru participarea la unele activități, precum evenimentele culturale sau sportive, scrie The Guardian.

certificat digital calatorii
Sursă imagine: Pixabay

„Cu un certificat digital de vaccinare, dovedirea administrării unui vaccin complet va fi rapidă și ușoară”, a declarat ministrul suedez pentru dezvoltare digitală, Anders Ygeman

Guvernul suedez speră ca certificatele digitale care să ateste vaccinarea să fie eliberate până în luna iunie.

Danemarca, care a anunțat un proiect asemănător, miercuri, 3 februarie, a declarat că inițial va crea un registru online în care statutul de vaccinare a unei persoane va putea fi verificat, în timp ce dezvoltă o soluție tehnică pe termen lung.

De asemenea, cele două țări nordice au subliniat că vor depune eforturi ca certificatele lor naționale să fie compatibile cu eventualele certificate internaționale discutate la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății și la nivelul Uniunii Europene.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a susținut în ianuarie ideea introducerii certificatelor pentru identificarea persoanelor vaccinate.

Aceasta a menționat că oferirea unor priorități sau a accesului la anumite bunuri și servicii în baza certificatelor de vaccinare este o decizie politică și legală care trebuie discutată la nivel european.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe