Newsflash
Internaționale

SUA: numărul femeilor care au născut la domiciliu a crescut în pandemie

de Florentina Ionescu - nov. 18 2022
SUA: numărul femeilor care au născut la domiciliu a crescut în pandemie

Statisticile arată că numărul de nașteri care au avut loc la domiciliu, în Statele Unite ale Americii, a crescut în pandemie, dar acestea sunt în continuare rare.

Nașterile la domiciliu în Statele Unite ale Americii au înregistrat o creștere ușoară în al doilea an al pandemiei de COVID-19, crescând până la cel mai înalt nivel comparativ cu deceniile trecute, potrivit unui raport guvernamental publicat joi, scrie The Associated Press

durata-sarcina-adn-bebelus

Printre cele aproape 4 milioane de nașteri în 2021, aproape 52.000 au avut loc la domiciliu, a arătat raportul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC). Asta înseamnă aproximativ 12% din 2020, urmând o creștere de 22% din anul 2019 până în 2020. 

Creșterile în privința numărului de femei care au optat să nască acasă au fost observate în rândul diferitelor rase și etnii, deși nașterile la domiciliu au fost mult mai rare în rândul femeilor hispanice decât în rândul altor femei.

Elizabeth Gregory, autorul principal al raportului CDC, spune că motivele pentru care a avut loc această creștere a numărului de nașteri la domiciliu sunt necunoscute, dar această creștere a avut loc când ratele COVID-19 au fost ridicate și când vaccinările împotriva COVID fie nu erau disponibile, fie nu erau folosite la scară largă. Alte rapoarte au arătat că multe persoane au evitat să meargă la spital și au evitat vizitele la cabinetul doctorilor la începutul pandemiei.

Alte motive posibile: femeile respective nu aveau asigurare de sănătate sau locuiau departe de un spital și nu ar fi reușit să ajungă la timp la unitățile spitalicești. Cercetările anterioare sugerează că aproape una din patru nașteri care au loc acasă este neplanificată.

Nașterile la domiciliu și alte nașteri ce au loc în afara spitalului au înregistrat creșteri încă din preajma anului 2004, când acestea însumau aproape 36.000 de femei ce optau să nască în afara unui spital, arată alte date citate de AP. Creșterea a coincis cu alt factor: o creștere a numărului de centre (non-spitalicești) unde femeile pot da naștere.

Totuși, Colegiul American al Obstetricienilor și Ginecologilor atrage atenția că, deși unele nașteri la domiciliu de regulă implică mai puține proceduri medicale decât cele efectuate în spital, acestea sunt mai riscante. C

olegiul din SUA este împotriva nașterilor la domiciliu pentru anumite situații, cum ar fi nașterile multiple și situația femeilor care au născut anterior prin operație de cezariană. 

Iaşi: bebeluş de 7 luni cu o formă gravă de meningită, salvat de medici 

Un nou-născut din Republica Dominicană, locuitorul numărul 8 miliarde al Terrei 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe