Newsflash
Internaționale

SUA: mii de angajați din Sănătate vor grevă

de L. Budin - oct. 12 2021
SUA: mii de angajați din Sănătate vor grevă

Peste 24.000 de angajaţi ai consorţiului american de îngrijire integrată Kaiser Permanente ameninţă cu greva în statele California şi Oregon. Ei acuză epuizarea profesională și cer creșteri salariale.

Personalul din domeniul sănătății cere condiţii de muncă mai bune, după un an şi jumătate de pandemie, informează AFP, preluată de Agerpres. Angajații arată că epuizarea profesională a atins niveluri record în sectorul Sănătății.

doctor-covid1

Două sindicate au anunţat luni că membrii lor au votat cu o majoritate covârşitoare în favoarea organizării unei greve pentru a cere condiţii de muncă mai bune, creşteri salariale şi recrutări suficiente pentru a face faţă deficitului de personal.

Kaiser Permanente deserveşte aproximativ 12 milioane de pacienţi în Statele Unite, în 39 de spitale şi peste 700 de centre de sănătate.

„Cerem angajaţilor noştri să respingă orice apel de a părăsi pacienţii care au nevoie de ei”, a reacţionat Arlene Peasnall, vicepreşedinta Kaiser Permanente responsabilă cu resursele umane, într-o declaraţie trimisă AFP.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe